Elaboració

Vinya Solà RaventósLa verema s'inicia el mes de setembre, quan s’arriba al punt òptim de maduració. Paral·lelament té lloc el premsat, amb el qual s'obté el primer most que serà traslladat a les bótes i al llarg de l'hivern serà sotmès a clarificacions i trasbalsos que donaran com a resultat a la primavera uns vins afruitats i lleugers, idonis per a l'elaboració del Cava.

Ampolla Solà Raventós

És el moment de fer el cupatge; la barreja de diferents varietats que per les seves característiques peculiars juntes formen un mar de sensacions. Amb l'addició de llevats seleccionats seran embotellades, operació que s'anomena tiratge, aconseguint així la presa d'escuma que inicia el procés de segona fermentació i criança en ampolla, característica primordial del cava.

Al recer de les caves, les ampolles reposen protegides de l'escalfor, la llum i els sorolls, adquirint amb el seu temps de criança i envelliment les seves qualitats intrínseques. Les ampolles invertides als pupitres seran sotmeses a l'artesanal operació diària de remoure-les amb l'objectiu de fer baixar els pòsits al coll de l'ampolla. Aquests pòsits seran eliminats en el moment del degollament, realitzat només per experts artesans.

Novament tapada amb el suro, l'ampolla passa a ser vestida d'etiqueta i servida a taula per a una bona degustació. Tots els nostres Caven han de consumir-se en un termini màxim de 12 mesos i a una temperatura de entre 6 i 8 graus per així poder-los gaudir amb totes les seves propietats.

Solà Raventós

C/ Industria, 38 - 40 · 08770 - Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona)
Teléfono: 938 910 837 / Fax: 938 911 144 · solaraventos@solaraventos.com

I Nota Legal I
Logo pardo